Master Of Beauty van de maand

LANYS


Velen houden van het "schone", maar weinigen gunnen het zich.                 

Een mooie verwoording voor waar het allemaal eigenlijk om draait
ENTHOUSIASME - LEVENSENERGIE - RUST VINDEN      
              

Dag Katleen! Proficiat met je label.

Wat is de reden geweest dat je u hebt ingeschreven?

Vooral om mezelf naar een hoger level te brengen qua media en kennis. Ik ben nu al een tijdje bezig met mijn zaak, maar ik ben énorm leergierig. De boeken omtrent lichaam en geest verslind ik, dit vind ik een noodzaak in functie van mijn beroep. Vandaar mijn interesse ook in de opleiding, je weet nooit genoeg. De docenten hebben me meer inzichten gebracht alsook de collega’s waarmee je samen zit. Ik ben 46 jaar en de boost die ik haal uit dit soort opleidingen en uit de collega’s waarmee je dan in contact komt, geven me impulsen. Ik blijf uniek in wat ik doe, maar er zijn altijd zaken die je opneemt en die je dan ook zelf toepast in je zaak zonder daarom klakkeloos te kopiëren.

Wat heb jij dan vooral opgenomen uit de opleiding en toegepast in je zaak?
Voor mij was de cursus marketing en social media erg interessant. Vooral mailings blijven wat achterwege bij mij, facebook en instagram was ook niet optimaal. 2 jaar geleden vond ik facebook en instagram iets voor “de jonge” generatie. Ik heb er zelf nooit leren mee werken, een bedrijfspagina had ik niet, maar nu kan ik alles zelf doen zonder dat ik voortdurend iemand om hulp moet roepen. Op vlak van verkoop heb ik ook een enorme stimulans gekregen. Wat ik ook de moeite vond was de mystery guest! Ik volg altijd’ mijn restaurant’ en vind het knap wat die recensenten doen. Je merkt dat ze oprecht eerlijk zijn om zo een boost te kunnen geven aan zaakvoerders. Je zit in een bepaalde flow en kijkt niet altijd meer in de spiegel. Ik vond het tof dat mensen uit je eigen beroepsveld durven zeggen waaraan ik nog kan sleutelen en wat top is, dit geeft voor mij een enorme vibe om dingen anders aan te pakken.

Dat komt dan ook weer door die leergierigheid die in je zit waarschijnlijk.

Dat klopt, ik ben professioneel omringd met mensen die niet enkel wensen te verkopen aan mij. Het gaat veel verder dan dat. Als ik met een vraag zit over de producten kan ik uiteraard bij hen terecht, maar ook als het om iets volledig anders gaat, zoals bijvoorbeeld de website of mijn aanpak. Ik werk helemaal alleen en zit dan ook op mijn “eiland”. Ik hou ervan wanneer vakmensen me er op durven te wijzen wat beter kan.

Ik merk dat je een persoon bent die continue bezig is met zichzelf in vraag te stellen, maar toch kom je voor mij als zelfzeker over. Ben ik daarin fout?

Iedereen zegt dit inderdaad. Ergens ben ik wel zelfzeker, maar ik ben bang voor het gezegde “hoge bomen vangen veel wind” vandaar dat ik me vaak op de achtergrond houd, maar eigenlijk wil ik dit niet. Ik lees inderdaad veel over mijn vak, en ben van veel op de hoogte, maar de eerste keer dat ik voor groep sprak, stelde een klant mij in vraag. Ik was zeker dat de info die ik gaf correct was, maar toch stond ik aan de grond genageld. Plots kwam dat onzekere naar boven en deze situatie heeft  toch een inpakt op me gehad. Nu sta ik ondertussen al iets verder en weet ik dit te kanaliseren.

Hoe lang ben je precies al bezig met je zaak?

Ik ben al 13 jaar zelfstandig, en sinds 5 jaar hier in de nieuwe zaak.

En kom je uit de beautybranche?

Wel, ik heb voordat ik zelfstandig werd 6 jaar in een ander schoonheidssalon gewerkt en daar heb ik enorm veel geleerd. Ik heb de luxe gehad te zien hoe bepaalde zaken moeten en zeker ook hoe bepaalde zaken niet moeten. Hierdoor heb ik een duidelijk beeld gecreëerd van wat ik zelf verlangde voor mijn eigen zaak en hoe ik het wou aanpakken.

Had je dan als kind al interesse in esthetiek?

Mijn tante Rita had me al snel gezegd, jij moet voor schoonheidsspecialiste gaan dat is iets voor jou. Ik had daar nog nooit van gehoord! Ik was geen ‘deux-pièces’ type, maar was wel verzorgd en had interesse in de huid en het lichaam. Toch heb ik de keuze voor esthetiek gemaakt.

Wat vindt jij het meest boeiende aan je job?

Voor mij is het belangrijk dat de mensen inzien dat de huid niet zomaar een orgaan is, de huid is ook het grootste orgaan.  Mijn ervaring in de huidverzorging heeft een verdieping gebracht in de voeding,  détox,  psychosomatic en energetische behandelingen. Onze huid heeft huidstemmingen en vertelt ons precies wat we nodig hebben.  Daarom gaan we na een grondig intakegesprek en in overleg met de klant de eerste stappen zetten naar een volledig’heel lichaam en geest ‘programma.

Je mag zoveel crèmes smeren als je wil, als je niets doet aan je innerlijke zal je huid niet stralen. Ik vind het belangrijk mensen tot inzicht brengen dat alles wat je eet, weer naar buiten moet en dit ook via de huid.

Wat mij ook opvalt aan u zaak is dat deze enorm veel rust uitstraalt. Zowel de geur de muziek, de stijl. Heb je hiervoor specifiek gekozen?

Ik hou van rust, mijn zaak is een weerspiegeling van wie ik vanbinnen ben. We zitten in een structuurloze maatschappij en ik wil een ruimte creëren waar je tot rust kan komen en volledig je zelf kunt zijn. De druk ligt enorm hoog bij elke mens, als je niet naar New York bent geweest ben je niet hip, als je geen 3 wagens hebt, ben je niet meer “in”, als je niet minimaal 2 weekends per jaar met vriendinnen op city trip gaat hoor je er niet meer bij. Deze druk eist zijn tol en ik tracht de rust terug te brengen.

Moest je uw zaak in 3 woorden moeten omschrijven welke zouden deze dan zijn?

Toegankelijk, Helend, Authentiek

Voor welke behandelingen kan de klant bij jou terecht?

Huidverzorging, huidverbetering i.c.m.lichttherapie, détox, permanente make-up, reiki (universele levensenergie die wordt doorgegeven), hotstone massage, laser ontharing, ik heb ook een détox voetbad met negatief geladen ionisatie die afvalstoffen aantrekt uit het lichaam en verwijdert. Deze is ideaal voor mensen met hevige hoofdpijn, stress, psoriasis,..

Is er een behandeling die je zelf het liefst doet?

Het liefste wat ik doe is de verzorging waarvan ik nadien reactie, via bericht of telefoon ,krijg: “Katleen, dit heeft zo’n deugd gedaan, ik heb er enorm van genoten”. Is dit dan door een gelaatsverzorging, voetbad, reiki dat maakt dan niet uit. Het is vooral de meerwaarde, die je betekend hebt voor de klant, die ik super vind.

Dat moet inderdaad enorm veel voldoening geven! Katleen, dankjewel voor dit oprechte interview en nog veel succes met je zaak!

Graag gedaan!

Trotse eigenaar van het 'Master of Beauty' label!

Trotse eigenaar van het 'Master of Beauty' label!

18057740_1326239460794691_8975893121936979980_n.jpg
18118693_1326241280794509_353171972236005173_n.jpg